50 procent Amerikaanse jongeren heeft gehoorschade - Earsafety.nl

50 procent Amerikaanse jongeren heeft gehoorschade

Amerikaanse tieners vertonen tekenen van gehoorverlies
11 April 2017

Amerikaanse tieners vertonen tekenen van gehoorverlies

Een groot aantal van de Amerikaanse tieners vertoont tekenen van gehoorverlies en bijna alle Amerikaanse tieners houden zich bezig met activiteiten waarvan ze weten dat deze schadelijk kan zijn voor het gehoor.


Een studie van ReRez Research of Dallas, Texas for Siemens Hearing Instruments heeft aangetoond dat ongeveer de helft van de Amerikaanse jongeren symptomen van gehoorschade heeft na het luisteren van harde muziek of gebruik van elektrische gereedschappen.


Tieners zijn zich bewust van het gevaar.

Het onderzoek is gebaseerd op de ervaringen van 500 tieners in de categorie 13-19 jaar. De resultaten tonen aan dat 46% van de tieners een toon melden of pijn in hun oren na deelnemen aan activiteiten met een hoog geluidsniveau. Eén op zes van de tieners ervaren symptomen vaak of de gehele tijd.


De onderzoekers vonden ook dat de hoge niveaus van gehoorverliessymptomen niet worden veroorzaakt door onwetendheid, omdat 88% van de tieners op de hoogte waren van de risico's, maar geen maatregelen namen om ze te verminderen. Toen de tieners werd gevraagd wat hun ouders zouden doen als ze wisten dat hun tieners luisteren naar te harde muziek, antwoordde 78% van de tieners dat zij zouden worden gevraagd om het volume te verlagen.


Audiciens zijn bezorgd om de toegenomen mogelijkheden van gehoorverlies bij tieners vanwege hun veelvuldig gebruik van oordopjes verbonden aan smartphones. Het goede nieuws is dat de risico's gemakkelijk zijn te voorkomen door het gebruik van een koptelefoon in plaats van oordopjes en in het midden gaan staan van een club of concert, in plaats van dicht bij de luidsprekers.


Klik hier voor het artikel: Teenagers are at high risk of hearing loss

Meer artikelen
Terug naar het overzicht