Onderzoekers laten tinnitus verdwijnen - Earsafety.nl

Onderzoekers laten tinnitus verdwijnen

Oplossing oorsuizen via aanpassingsvermogen in de hersenen
11 April 2017

eel mensen hebben last van tinnitus of oorsuizen. Meer dan een miljoen mensen alleen al in Nederland. Maar nu hebben onderzoekers ontdekt hoe ze het gehoorcentrum in de hersenen zo kunnen herprogrammeren dat het hinderlijke geluid verdwijnt. De piep- of fluittoon die deze mensen waarnemen, is namelijk een hersenspinsel. In een geluidloze ruimte of met oordoppen in lijkt het alsof er geluid is. In feite is er geen geluid, Het fantoomgeluid wordt door je hersenen aangemaakt als compensatie voor de tonen die niet meer gehoord kunnen worden

De 'disco-tinnitus' wordt het ook wel genoemd en is inmiddels bij veel mensen bekend. Deze vorm van tinnitus ontstaat als het oor een tijd is blootgesteld aan veel lawaai. Dit heeft tot gevolg dat een ruis of fluittoon te horen is na blootstelling aan lawaai, Vooral in een rustige omgeving is dat goed te merken. Na een periode van veel geluid komt je gehoorsysteem erg moeilijk tot rust. Deze geluiden verdwijnen meestal na rust. Daarom heb je er vaak nog last van de dag na het stappen en is die de dag daarna vaak weer weg. Echter, Doe je dit te vaak dan loop je het risico dat de tinnitusklachten niet meer verdwijnen. Net als bij mij het geval is in beide oren. Ik heb de hele dag een monotone piep in beide oren die bij tijden echt vreselijk irritant is.

Eén op de drie volwassenen ervaart in het dagelijks leven wel eens een duidelijke toon in een oor gedurende een aantal seconden. Ook dat is een vorm van tinnitus.

Een goederentrein die door een tunnel in je hoofd rijdt. Zo is ernstig kan tinnitus zijn.

Ik weet dat dit onderzoek gaande is maar eer het zo ver is dat we ons kunnen laten behandelen zijn we toch weer heel wat jaren verder.


Lees hier het hele artikel op bron: wibnet.nl

Erwinnaar oordoppen voor muziek en uitgaan

Meer artikelen
Terug naar het overzicht