Beste oordoppen op maat | Earsafety

Beste oordoppen op maat | Earsafety

welke oordoppen dempen het meest
17 October 2022

Beste oordoppen op maat: waar moet dit aan voldoen?

Op maat gemaakte oordoppen (ook wel otoplastieken genoemd) zijn de beste oplossing om gehoorbeschadiging tegen te gaan. Dit komt uiteraard omdat het volledig is aangepast aan je gehoorgang en is afgestemd op de situatie waarvoor je gehoorbescherming op maat nodig hebt. Maar waar voldoen goede oordoppen nu eigenlijk aan? In dit artikel geef ik je hier als noodgedwongen expert antwoord op. De reden dat dit noodgedwongen is, komt doordat ik in het verleden permanente gehoorschade heb opgelopen door het dragen van gehoorbescherming welke mij onvoldoende heeft beschermd. Om in de toekomst niet nog meer gehoorschade op te lopen en dit voor anderen te voorkomen, ben ik een zoektocht gestart naar de beste oordoppen op maat waarover je in de volgende alinea meer kunt lezen.

Op maat gemaakt in speciaal laboratorium

Nadat ik gehoorschade heb gelopen ben ik dus een zoektocht gestart naar de allerbeste gehoorbescherming om niet alleen mijzelf maar ook anderen beter voor te kunnen lichten en te beschermen. Samen met een speciaal laboratorium en na veel onderzoek heb ik de best werkende oordoppen op maat weten te ontwikkelen voor alle situaties. Met dit laboratorium sta ik veel in contact en continu zijn we bezig om de op maat gemaakte oordoppen te verbeteren. Lees snel verder om meer te leren over waar goede op maat gemaakte oordoppen precies aan dienen te voldoen of neem gerust contact met mij op en ik leg je alles uit.

Professionele gehoorbescherming: wat past het beste bij welke situatie?

Voor zowel de zakelijke als de particuliere markt bied ik samen met mijn bedrijf professionele gehoorbescherming aan van de allerhoogste kwaliteit. Het is hierbij volledig afhankelijk van de situatie waar op maat gemaakte oordoppen aan dienen te voldoen.

Oorbescherming voor bouw en industrie

Voor de bouw en industrie moeten de oordoppen bijvoorbeeld bestand zijn tegen vuil, vocht, hitte en zweet en door middel van een speciaal ontwikkeld keramisch filter voldoende geluid door laten om elkaar te kunnen waarschuwen in het geval van gevaar.

Oorbescherming voor concert of festival bezoek

Bij het bezoeken van een concert of festival wil je zo goed mogelijk beschermd zijn, maar wel van de muziek kunnen genieten.

Zoals je kunt merken is het volledig afhankelijk van de situatie welke op maat gemaakte oordop het best past. Graag kom ik daarom persoonlijk met je in contact om je wensen door te nemen en op basis daarvan je zo goed mogelijk te adviseren.

Welke oordoppen dempen het meest?

Welke op maat gemaakte oordoppen dempen nou eigenlijk het meest? Concreet gezegd kan je stellen dat hoe zwaarder het filter is, hoe meer geluid er wordt gedempt. Dit zijn bijvoorbeeld slaapoordoppen welke zeer weinig geluid meer doorlaten. Maar als je naar een festival gaat, wil je natuurlijk optimaal van de muziek kunnen genieten. En voor bijvoorbeeld grasmaaien, motorrijden, metaalbewerking of timmeren gelden weer andere voorwaarden. Per situatie heb je dus verschillende soorten oordoppen nodig. Dit is niet het enige waar je rekening meer dient te houden bij het aanschaffen van professionele gehoorbescherming. Je hebt namelijk ook te maken met de waarden decibel en frequentie om te bepalen welk type filter je bijvoorbeeld nodig hebt. In de volgende alinea is dit verder uitgelegd.

Houd rekening met de decibels en frequenties

Naast dat je rekening moet houden met voor welke activiteit je oordoppen nodig hebt, is het van groot belang om rekening te houden met de decibels en frequenties. Dit is belangrijk, omdat dit bepaalt welk type filter je nodig hebt en hoe zwaar dit filter moet zijn. Decibel is de maateenheid om te kunnen bepalen hoe hard het geluid is en wordt uitgedrukt in dB(A). Boven de 80 dB(A) heb je altijd gehoorbescherming nodig. Naast de hardheid van het geluid moet je rekening houden met de frequentie van het geluid. Frequentie bepaalt de toonhoogte van het geluid. Hoe hoger de tonen, hoe schadelijker dit is voor je gehoor. Bij bijvoorbeeld metaalbewerking heeft het geluid een hogere frequentie dan bij timmerwerkzaamheden. De decibels kunnen in beide situaties hetzelfde zijn, maar de toonhoogtes kunnen dus verschillen wat van belang is voor het type filter. Samengevat is het type filter volledig afhankelijk van de mate van decibels, frequenties en de situatie waarvoor je oordoppen nodig hebt.

Gratis professioneel advies op maat

Zoals je kunt lezen, is het ontzettend belangrijk om goed rekening te houden met voor welke situatie je op maat gemaakte oordoppen nodig hebt en wat precies je wensen zijn. Wat wil je kunnen blijven horen en wat is tegelijkertijd noodzakelijk om weg te filteren? Om je hier zo goed mogelijk bij te helpen, heb je in de meeste gevallen professioneel advies nodig. Ik ga je hierbij helpen. Otoplastieken aanmeten is namelijk niet het enige wat ik met mijn bedrijf doe. Ik haal er ook ontzettend veel voldoening uit om mensen op de best mogelijke manier te adviseren. Dit advies is geheel kosteloos. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keus maakt; ik hoor daarom graag van je!

Meer artikelen
Terug naar het overzicht