Piep in je oren? - Earsafety.nl

Piep in je oren?

Wat hoor jij dan voor piep?
12 April 2017

Mensen om me heen vragen wel eens “wat hoor jij dan voor piep?” Een begrijpelijke vraag voor iemand die dat zelf (nog) niet heeft. Voor mij een ideale gelegenheid om de realisatie over mogelijke gehoorschade weer eens proberen aan te wakkeren. Het blijft lastig om uit te leggen wat je nou precies hoort. Het is voor iedereen anders maar in de meeste gevallen is het een hoge toon die continue aanwezig is. Alsof die door een speakerset wordt uitgezonden, alleen dan heel dichtbij. En niemand anders hoort hem behalve jij, Ja, en diegenen die inmiddels ook een piep hebben ontwikkeld door lekker uren op 100dB op een feest staan te springen.


Omdat alleen ik het geluid hoor is daarmee ook lastig voor te stellen voor iemand anders. En nog meer hoe frustrerend en zeer irritant het is om de hele dag dat zo’n pieptoon te horen. Die pieptoon, dat is waar je een hele grote kans op hebt als je zonder goede gehoorbescherming naar feesten en festivals gaat (om over je werk nog maar te zwijgen). Een paar gele pluggen of sigarettenfilters helpt niet echt. Bovendien wordt alles alleen maar dof, Alsof je verstopte oren hebt. En echt charmant ziet het er ook niet uit. Je oren moet nog -tig jaar mee.

Gelukkig heeft onze stichting Hoormij een paar voorbeelden gemaakt en op soundcloud gezet waar je kunt horen hoe zo ongeveer klinkt. Ik heb het zelf ook even geluisterd. Die van mij is echt een stuk hoger (en irritanter) qua frequentie maar het geeft in ieder geval een beeld van wat je te wachten staat. Uiteraard los van de hiermee gepaarde gehoorschade.

Je vind ze hierAls ik je nog niet iets heb kunnen laten realiseren wordt het later niet “enjoy the sound”, maar “enjoy the beep” “Ik heb je nog gewaarschuwd”

Wil je de zogenaamde koe bij de hOrens pakken en het direct goed aanpakken kijk dan hier. Je zult me later dankbaar zijn.

Als je een vraag hebt kun je me altijd persoonlijk benaderen. Stel je vraag hier en ik neem zelf contact met je op. Hoor jij ook een piep, heb je gehoorschade door harde muziek gekregen en wil je je verhaal met anderen delen of wil je dit samen anderen voorlichten? Stuur ons je verhaal via de website of onze facebookpagina.

Erwin

neem contact opmuziekoordoppen

Meer artikelen
Terug naar het overzicht