Otoplastieken aanmeten | Gehoorbescherming op maat | Earsafety

Otoplastieken aanmeten | Gehoorbescherming op maat | Earsafety

gehoorbescherming op maat aanmeten
17 October 2022

Otoplastieken aanmeten door Earsafety Sound Protection

Ben je op zoek naar otoplastieken aanmeten en wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Omdat je bijvoorbeeld op zoek bent naar oordoppen op maat voor concert of festival bezoek of voor werkzaamheden in de bouw? Dan ben je bij ons volledig aan het juiste adres. Met mijn bedrijf Earsafety Sound Protection bied ik namelijk professionele gehoorbescherming aan van de allerhoogste kwaliteit voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Nadat ik in het verleden gehoorschade heb opgelopen, heb ik met een speciaal laboratorium otoplastieken ontwikkeld om gehoorschade bij anderen voor eens en altijd te voorkomen. In dit artikel lees je meer over otoplastieken aanmeten en waar goede otoplastieken aan voldoen. Lees daarom snel verder of neem gerust contact met mij op. Ik geef je volledig gratis advies over wat het beste is om te doen in jouw situatie.

Op maat gemaakte oordoppen voor elke situatie

Wanneer je op maat gemaakte oordoppen wilt aanschaffen dan doe je er goed aan om hier van tevoren professioneel advies over in te winnen. De reden hiervoor is dat elke situatie anders kan zijn wat betreft decibels en frequenties en wat jouw wensen zijn om geluid weg te filteren. Om tot het juiste type filter in je oordoppen op maat te komen met de beste demping en bescherming, is het belangrijk dat we de situatie goed bespreken. Want tijdens een festival wil je bijvoorbeeld wel optimaal kunnen genieten van de muziek en praten met mensen, maar tegelijkertijd op-en-top beschermd zijn. In de industrie is bescherming tegen bepaalde geluiden van belang die veel schade aan je gehoor toebrengen.

Otoplastieken op maat festival

Wanneer je naar een festival gaat dan kan je ervan uit gaan dat de muziek harder staat dan 80 dB(A). Vanaf 80 dB(A) is het geluid schadelijk voor je gehoor en kan je slechthorend worden, tinnitus krijgen of zelfs doof worden. Deze klachten krijg je sneller dan je denkt. Ook wanneer je regelmatig naar een café gaat waar het totale geluid boven de 80 dB(A) komt, is de kans op gehoorschade aanzienlijk. Vandaar dat wij speciaal ontwikkelde oordoppen hiervoor aanbieden. De oordoppen filteren namelijk het schadelijke geluid, maar het originele geluid van bijvoorbeeld de muziek blijf je horen. Ga je graag naar festivals en wil je de muziek blijven beleven, zonder gehoorschade ga dan voor de EarsafetyMusic op maat gemaakte oordoppen

Optimale beleving van het festival

Met oordoppen op maat festival bezoeken? Met de juiste otoplastieken voor een festival kan je naast genieten van het originele geluid ook zonder problemen met bijvoorbeeld je vrienden praten waardoor de beleving van het festival optimaal blijft. Je weet hierdoor zeker dat je volledig beschermd bent, maar de ervaring blijft hetzelfde of wordt zelfs beter. Benieuwd naar wat voor type otoplastieken in jouw geval het best geschikt zijn? Neem dan gerust contact met ons op en we adviseren je graag.

Otoplastieken bouw: volledig beschermd, maar toch veilig kunnen blijven communiceren

In bijvoorbeeld de bouw en andere sectoren is het van levensbelang dat je goed met je collega’s kunt communiceren. In verband met een gevaarlijke situatie kunnen ze jou namelijk waarschuwen en jij hen. De otoplastieken moeten daarom al het gevaarlijke geluid wegfilteren, maar tegelijkertijd moet je dus kunnen blijven communiceren met je collega’s. Daarnaast moet je ook rekening houden met dat de otoplastieken bestand zijn tegen bijvoorbeeld vocht, hitte, vuil, etc. Om er zeker van te zijn dat de otoplastieken perfect aansluiten op jouw situatie komen we graag persoonlijk met je in contact. Naast het produceren en aanmeten van otoplastieken geven we namelijk ook gratis advies om te bepalen wat het best bij jou aansluit.

Otoplastieken aanmeten gratis bij jou op locatie

Zowel voor bedrijven als particulieren meten wij otoplastieken aan door het hele land. Dit kan gewoon bij jou thuis, op het werk of op een andere locatie. Als particulier kun je gewoon een order plaatsen op onze website en binnen vijf dagen word je gebeld voor het maken van een afspraak. Uiteraard kun je ons ook gewoon bellen en dan maken we de order voor je klaar en maken we gelijk een afspraak voor otoplastieken aanmeten.

Meer dan 15 medewerkers? Neem dan contact met ons op!

Wanneer je als bedrijf voor meer dan 15 medewerkers otoplastieken aan wilt laten meten dan kan je uiteraard ook een order via de website plaatsen. Het liefst komen we echter eerst telefonisch met je in contact. Tijdens dit gesprek kunnen we namelijk goed onze werkwijze aan je toelichten en een inventarisatie maken van de huidige situatie wat betreft otoplastieken aanmeten. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent en zorgen we ervoor dat elk personeelslid over de juiste type otoplastieken beschikt.

Hoe gaat otoplastieken aanmeten in zijn werk?

Zoals in de vorige alinea vermeld, kunnen we otoplastieken aanmeten bij jou op locatie. Maar hoe gaat het aanmeten precies in zijn werk? Tijdens de afspraak controleren we allereerst de gehoorgang van jou en eventueel je collega’s. Dit is belangrijk om te bepalen of de mallen zonder problemen gemaakt kunnen worden. Wanneer er geen problemen zijn dan maken we een afdruk van je gehoorgang waarbij we zacht siliconen materiaal in de gehoorgang aanbrengen.

Otoplastieken aanmeten is geheel pijnvrij

Otoplastieken aanmeten kan wat vreemd aanvoelen, maar doet absoluut geen pijn. Na het aanbrengen van het materiaal hoor je even helemaal niets meer, behalve je lichaamseigen geluiden. Het materiaal hard binnen vijf minuten uit welke we daarna voorzichtig uit je gehoorgang halen. De afdrukken worden daarna in ons laboratorium verwerkt tot volledig op maat gemaakte otoplastieken. Je kunt hier over het gehele proces van otoplastieken aanmeten meer lezen. Neem gerust contact met ons op en we leggen je onze werkwijze uit.

Otoplastieken schoonmaken

Het schoonmaken en goed onderhouden van otoplastieken is ontzettend belangrijk. Wanneer je dit niet goed doet, kunnen de otoplastieken gaan ‘lekken’, zonder dat je dit door hebt. Lekken houdt in dat er toch schadelijk geluid door de otoplastiek heen komt. Om deze reden bieden wij ook speciale reinigingssets aan waarmee je je otoplastieken perfect kan onderhouden. Bij de aanschaf van een set otoplastieken zit er trouwens een reinigingsflesje bij waar je in het begin mee vooruit kunt.

Wat kosten otoplastieken op maat?

We hopen dat je door dit artikel een goed beeld heb van otoplastieken aanmeten en wat er allemaal bij komt kijken. Maar wat kosten oordoppen op maat nou eigenlijk? In onze webshop kun je per type set otoplastieken zien wat de otoplastieken prijs is. Wij kunnen begrijpen dat het een kleine investering voor je kan zijn en dat je zekerheid wilt. Vandaar dat je gerust contact met ons op kunt nemen met al je vragen. Tijdens het gesprek kunnen we je ook op de best mogelijk manier adviseren en weet je zeker dat je de juiste keus maakt wat betreft otoplastieken op maat. We horen graag van je!

Meer artikelen
Terug naar het overzicht