Rappende Psycholoog Daisy Veenstra deelt haar strijd tegen tinnitus in aangrijpende rap: Stilte was nog nooit zo luid

De Stilte Luidt: Hoe Tinnitus Daisy's Nieuwe Rap Inspireerde

Ontdek de kracht van rap als steun bij tinnitus: de emotionele reis van Daisy Veenstra
29 November 2023

Stel je voor: de stilte is oorverdovend. Een onophoudelijke piep die de rust verstoort en levens overneemt. Daisy Veenstra, een rappende psycholoog die bekend staat om haar inzet voor mentaal welzijn, heeft onlangs een nieuwe single uitgebracht die de impact van tinnitus belicht.


Haar motivatie voor deze rap is persoonlijk. Haar broer werd enkele maanden geleden geconfronteerd met tinnitus, en de eerste weken waren een ware strijd. "Een snoeiharde piep die niet verdwijnt", aldus Daisy. Dit persoonlijke verhaal heeft haar aangezet tot het delen van inzichten over iets wat velen niet volledig begrijpen.


Met één op de tien mensen in Nederland die last heeft van tinnitus, wil Daisy met haar rap bijdragen aan begrip en erkenning. Het is een oproep om te praten over mentale kracht en weerbaarheid, vooral voor degenen die zich op dat moment niet mentaal sterk voelen. "Praat erover en zoek hulp", benadrukt ze.

In haar #happydaisz radioprogramma bij RTV Noord bracht ze de rap live, waarbij ze haar luisteraars de kans gaf om verzoeken in te dienen voor aangepaste raps. Het is een platform geworden waar mensen hun verhalen delen en Daisy met haar muzikale talent een stem geeft aan emoties.
Dus, als de stilte nog nooit zo luid is geweest, biedt Daisy Veenstra met haar rap een unieke benadering van tinnitus, met de hoop dat haar muziek bijdraagt aan begrip en steun in een wereld die soms overstemd wordt door onzichtbare geluiden.

Heb je ook een verzoek voor een specifieke rap? Stuur het gerust in naar hallogroningen@rtvnoord.nl, en wie weet schrijft Daisy een nummer speciaal voor jou!

Daisy's toewijding aan psychologie komt voort uit haar verlangen om mensen te helpen die het mentaal moeilijk hebben. Ze gaat verder dan de traditionele benaderingen en gebruikt haar artistieke expressie om bewustzijn te creëren.Hier word je abonnee van haar kanaal.


Happydaisz #TinnitusAwareness #MentaleKracht

Meer artikelen
Terug naar het overzicht